Logo ESTO Bodegraven ESTO is kampioen geworden in de 3e Klasse. Aangemoedigd door een horde eigen supporters, die o.a. met drie bussen in Cabauw waren neergestreken, versloeg…

ESTO op eerste pinksterdag Cabauw met 0-2. In de vierde minuut toverde Wouter-Jan Bos op fraaie wijze een vrije schop in de kruising, goed voor het eerste doelpunt van de bezoekers.

Maarten van Riessen had vervolgens koppend een kans op de 0-2 maar hij ondervond de Cabauw-goalie als een sta-in-de-weg. Van Cabauw had ESTO verder weinig meer te vrezen. De thuisclub wist geen enkele opgelegde kans te creëren en dat bleef ook in de tweede helft zo.

Pas diep in de tweede helft wist ESTO het overwicht in de score beter in beeld te brengen, doordat Lars Verheul in de 70e minuut de 0-2 op het scorebord zette. Bij het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Van den Hurk werd het kampioenschap voor ESTO definitief een feit.

Voor de afscheid nemende coach Pieter van Zoest – hij traint volgend seizoen het Goudse DONK- een mooie afsluiting als trainer van ESTO, waar hij vijf jaar het eerste elftal onder zijn hoede had. Volgend seizoen gaat ESTO uitkomen in de 2e klas en schrijft daarmee clubhistorie.

Foto: André van Egdom
Kampioenschap van ESTO een feit
esto