Het was niet gemakkelijk om ROAC afgelopen zondag punten afhandig te maken. Na het teleurstellende verlies met 4-2 tegen Stompwijk ’92 kon ESTO zich geen volgende nederlaag permitteren. Maar overeind blijven tegen de Rijpweteringers die al een poos de tweede plek in 2C bezet houden, is geen geringe uitdaging.

In de eerste helft hield ESTO zich evenwel goed staande en kreeg ook kansen. Zo liet Wouter-Jan Bos z’n hielen zien. Echter van te grote afstand dacht ‘de geslepen routinier’ het net te kunnen vinden, waardoor hij de kans vermorste.

Na rust bleven beide ploegen zoeken naar de openingstreffer. Dat ROAC in de regel moeilijk scoort, bleef ook nu niet onverbloemd en vermorste een legio aan kansen. Deels door onnauwkeurigheid en deels door het keeperswerk van ESTO-goalie Veenis, die de langdurig geblesseerde Joey Anker verving.

Aan de andere kant had Kevin Duthler een kans om ESTO in extase te brengen. Helaas schoot hij de bal langs de verkeerde kant van de paal. Kansen genoeg over en weer, maar de 0-0 kwam verwonderlijk genoeg niet van het scorebord. Het verdiende punt bracht ESTO naast ONA op de ranglijst.

Foto: André van Egdom – ESTO en ROAC delen de punten