In Kudelstaart stond voor ESTO al snel de 1-0 op het scorebord. Na rust zette RKDES er een tandje bij en wist al in de 53e min. langszij te komen: 1-1. Vier minuten later glipte Kevin Duthler door de RKDES-verdediging. Net voor het Kudelstaartse strafschopgebied werd de ESTO-aanvaller naar de grond gewerkt. Plots stond RKDES met één man minder op het veld door het wegsturen van Van Putten.

De nog te nemen vrije schop knalde Wouter-Jan Bos snoeihard binnen: 2-1. De hernieuwde voorsprong en de man-meer-situatie gaf ESTO weer vat op de wedstrijd. Helemaal toen Kevin Duthler zijn club op een 3-1 voorsprong bracht.

RKDES leek geknakt, maar uit het niets viel ineens de 3-2. Het gaf de Kudelstaarters een ongekende boost. Het werd op dat moment buigen of barsten voor ESTO. Maar ESTO wist er toch weer 4-2 van te maken dankzij een voorzet van Duthler naar Jordy Romijn die de 4-2 binnenwerkte.

Maar weer wist RKDES de achterstand te verkleinen (4-3) In de allerlaatste minuut werd de 4-4 afgekeurd wegens buitenspel. ESTO kon opgelucht kon ademhalen: Volgend seizoen blijft de ploeg in de tweede klas.

Foto: André van Egdom