Logo ESTO Bodegraven Met de 1-1 einduitslag waren zowel het Bodegraafse ESTO als de Rotterdamse Voetbalvereniging Blijdorp uiteindelijk tevreden. Hoe de beide doelpunten tot stand…

kwamen, was een weerspiegeling van het spelbeeld. ESTO maakte gebruik van de ruimte en Blijdorp was meester op de vierkante meter. Dat maakte beide ploegen kanshebber voor een overwinning. Gezien het aantal kansen was een dikke overwinning voor ESTO terecht geweest.

Na de rust vielen de doelpunten. In de 60e minuut zette een rommelgoal een meter voor de doelpaal de Rotterdammers op voorsprong. Nog geen tien minuten later werd de stand gelijkgetrokken. Een ruim opgezette aanval over de linkervleugel bracht de bal in het centrum bij Jordi Tuithof. Hij omspeelde zijn man en liet de keeper kansloos. Daarna knokten beide ploegen sportief en fel voor een overwinning.

Verreweg de beste kansen waren er opnieuw voor ESTO dat toch een extra mannetje achterhield. Dat deden de Rotterdammers ook en zij hanteerden de lange bal, waarmee ze steeds handig en gevaarlijk de diepte zochten. Het bevrijdende doelpunt viel niet en dat deed uiteindelijk recht aan de einduitslag.

Foto: Han Koevoets
Jordi Tuithof (blauw shirt) haalt de achterlijn tegen Blijdorp. De Bodegraver scoorde voor ESTO de gelijkmaker
esto