Logo ESTO Bodegraven Een doortastender ESTO gaat de boeken in als de laatste winnaar van de dorpsderby tegen Bodegraven. In de eerste helft gaf een in personele zin gehavend…

Bodegraven nog geducht tegenstand. Na de snelle 1-0 antwoordde Bodegraven daarop met de 1-1 door de bal over ESTO-keeper Anker te lepelde. Kort daarna had de thuisclub een hernieuwde voorsprong. Vanaf de stip bracht Bos de 2-1 op het scorebord. Die voorsprong werd groter toen Bodegraven-goalie Vonk de fout in ging. Hij trapte de bal knullig tegen Van Riessen en via de ESTO-spits verdween het speeltuig in het doel: 3-1.

Pas in de tweede helft maakte ESTO z’n status als virtueel koploper waar. Binnen een paar minuten had de thuisclub een 5-1 voorsprong te pakken. Daarmee was de spanning in de derby wel helemaal gedoofd. Een geslagen Bodegraven bleef proberen daar nog iets aan te veranderen. Een benutte strafschop door Veelenturf bracht Bodegraven toch nog wel terug naar 5-2. Zienderogen liep Bodegraven in de slotfase op z’n laatste benen en gaf Bos de gelegenheid met nog twee treffers het verschil verder tot uitdrukking te brengen: 7-2. Jammer dat aan Bakker en Kalai van Bodegraven rood werd voorgeschoteld.

Foto’s: André van Egdom
Rob Bruijnen werkt de bal weg voor Bodegraver Anass Kalai
a bodegraven

Onder: Robin Groenendijk van ESTO probeert zich door de Bodegraven-verdediging te werken
b esto