Logo ESTO BodegravenHet Bodegraafse ESTO voetbalde zondag uit tegen het in de onderste regionen verkerende Gouderak. Het veld was hobbelig. Beide ploegen hadden daar last van en dat mocht dus…

geen excuus zijn. Een vlotte aanval met een assist van Jordi Tuithof en een afmakertje van Robin Groenendijk betekende de 0-1 voorsprong voor ESTO in de 36e minuut. Nog geen vier minuten later kopte Robin Groenendijk de 0-2 binnen en leek de wedstrijd gespeeld.

Tien minuten na rust maakte Gouderak de aansluiter met een slim schot tegen de verre paal en stond het 1-2. Een beetje spanning keerde terug. De prima actie van Lars Verheul in het strafschopgebied van de tegenstander vergrootte het verschil weer naar 1-3. Hij behield het overzicht en bediende de vrijstaande Tuithof die in een leeg doel eenvoudig afrondde. Toch kwam er weer een aansluiter voor Gouderak vanwege hands en een penalty die onberispelijk werd benut.

Tot het laatste fluitsignaal volhardden beide ploegen in hun matige spel en mocht ESTO met de volle buit terug naar Bodegraven. Eigenlijk had Gouderak wel een puntje verdiend vanwege hun inzet en voortreffelijk keeperswerk.