Het was bepaald geen pretje te moeten voetballen bij een onstuimige wind. En zeker niet op het onbeschermd liggende veld van Altior in Langeraar. ESTO kan er van meespreken.

De Bodegravers, op bezoek bij Altior, hadden in de eerste helft de wind tegen. Niet verwonderlijk dat Altior kansen creëerde voor de openingstreffer. Die kwam pas na 37 minuten. Doelman Joey Anker, die daarvoor al het een en ander te doen had, werd gepasseerd met een geplaatste schuiver.

Na rust was het windvoordeel voor ESTO. De jacht naar de gelijkmaker werd na een ruim uur spelen gedwarsboomd door een toegekende strafschop, die door ESTO fel werd betwist. Rob Bruijnen had aan de zijkant van het strafschopgebied in de ogen van de scheidsrechter z’n tegenstander op de achterlijn van achteren aangevallen.

Marco Pellegrom bracht Altior vanaf de stip op 2-0. Nog had ESTO tijd zich terug te knokken in de wedstrijd. In de 75e min. was inderdaad de spanning terug door een eigen doelpunt van de thuisclub: 2-1. Het gaf ESTO hoop om nog langszij te komen. Echter dat gebeurde niet. Tien minuten later besliste de thuisclub met de 3-1 de wedstrijd.