Logo ESTO BodegravenNa de deceptie vorige week tegen MSV’19 voetbalde ESTO zondag in Bodegraven tegen Haastrecht. Vanwege blessures, schorsing en vakantie startte ESTO met een fors gewijzigd elftal.

Direct na de aftrap waren de vingertoppen van Joey Anker nodig om een zeker Haastrechts doelpunt te voorkomen. De bal ketste tegen de lat en de rebound viel in zijn veilige armen. Zo kroop ESTO in het begin van de wedstrijd door het oog van de naald, vervolgens waren zij heer en meester op het veld. Met de rust had het makkelijk al 3-0 kunnen staan.

De tweede helft bracht na een minuut al het eerste doelpunt. Een lange bal van Gerald Dengering viel achter de Haastrechtse verdediging. Wouter-Jan Bos nam de bal direct op de schoen en liet hem onhoudbaar in de uiterste bovenhoek verdwijnen. Na een goed opgezette aanval over links plaatste Jordy Romijn Wouter-Jan Bos voor de keeper die werd omspeeld. Vanuit een moeilijke hoek schoot Bos prachtig binnen voor de 2-0 in de 75e minuut.

Haastrecht ging onmiddellijk meer naar voren spelen. Dat moesten ze echter snel bekopen met een doelpunt van Robin Groenendijk. Dezelfde Groenendijk veroorzaakte zoveel druk op de Haastrechtse verdediging dat uiteindelijk de bal in eigen doel werd gewerkt: 4-0.