ESTO uit Bodegraven versloeg afgelopen zondag ONA uit Gouda met 5-1 en pakte daarmee belangrijke punten. Wouter-Jan Bos bracht ESTO al snel vanaf …

de kalkvlek op 1-0, nadat de scheids een ingreep van ONA-doelman Van der Laan bestrafte met een pingel.
Even later, na goed voorbereidend werk van Jesper den Besten, schoot Verheul de 2-0 in. In de tweede helft zetten de Gouwenaren steeds meer druk. ESTO kreeg het lastig, maar boog niet. In de 67e min. verscheen de 3-1 op het scorebord. Deze treffer kwam voort uit een counter via Den Besten die de vrijgelopen Bos vond die moeiteloos de bal tegen de touwen joeg.

Een veel te harde charge van Janga bracht ONA in nog grotere problemen. De scheidsrechter toonde hem direct de rode kaart. Vlak voor het einde drukte ESTO haar zegel op de overwinning door de 4-1 van Bos. Invaller Kevin Duthler zette met zijn 5-1 doelpunt de kers op de taart voor ESTO. In de tweede helft kreeg Didier Klip de bal vol in zijn gezicht. De 18-jarige debutant bij ONA, werd onwel en ging knock-out. De Gouwenaar werd daarna naar de huisartsenpost gereden, waar mogelijk een hersenschudding werd geconstateerd.

Foto: André van Egdom – ESTO-aanvoerder Robin Groenendijk in actie

esto