Logo voetbal 11 Op het Suringa Complex was ESTO vooral in de eerste helft de bovenliggende partij. Aanvallend kon Bodegraven nauwelijks een vuist maken. Jesper den Besten…

kon simpel binnenkoppen uit een voorzet van Jordi Tuithof. Beide jongelingen van 18 en 19 jaar ontpoppen zich als smaakmakers bij ESTO. Na de 0-1 voorsprong van de gasten kwam Bodegraven aanvallend wat meer in beeld, maar was eerder wachten op een grotere ESTO-voorsprong. ESTO liet dat na in de eerste helft.

Zo bleef het in de tweede helft toch nog even spannend. Maar in de 63e minuut pakte ESTO door. Jordi Tuithof was de Bodegraven-defensie te slim af en verschalkte de uitlopende Marco Vonk: 0-2.

Daarna gaf ESTO de thuisclub ineens meer ruimte. Dat leidde zelfs tot cruciale ingrepen van ESTO-doelman Joey Anker. In de 82e min. gooide invaller Jordy Romijn toch de wedstrijd in het slot met 0-3. Jordi de Groot bracht daarna met een fraai ingeschoten vrije schop toch de eretreffer voor Bodegraven op het scorebord: 1-3.

Door het verlies van DONK schoof ESTO op naar de tweede plaats op de ranglijst en is nu de belangrijkste concurrent voor het leidende AGE-GGK.

Foto’s: André van Egdom
Jordi Tuithof was bij ESTO één van de smaakmakers. Op de foto achtervolgd door Dani Peralta van Bodegraven
esto
Frank Veelenturf (l) van Bodegraven en Wouter-Jan Bos van ESTO kwamen zondag ook weer in actie tijdens de klassieker
esto1