Logo ESTO Bodegraven Als de concurrentie en ESTO zelf blijven winnen dan kunnen de Bodegravers na de voorlaatste competitieronde tegen Cabauw de kampioensvlag hijsen. Afgelopen…

zondag bond ESTO de 18e overwinning aan de zegekar. Hoewel de 0-4 tegen ASW een fletse afspiegeling was tussen de koploper en de Waddinxveense nummer voorlaatst uit de competitie, was er toch weer succesvol een horde genomen richting kampioenschap en promotie.

Het duurde tot de 26e minuut voordat ESTO voor de eerste keer het net bij ASW vond. Een steekpassje gaf Jordi Tuithof de kans de 0-1 binnen te schieten. Daarbij werd het appèl voor strafbaar buitenspel door scheidsrechter Vogelenzang niet gehonoreerd.

Direct na rust maakte ESTO korte metten met ASW. Maarten van Riessen zorgde in de 49e minuut voor de 0-2 en zes minuten later had Wouter-Jan Bos de 0-3 te pakken. Hoewel ASW daarmee wel knock-out was, bleef het zoeken naar een eretreffer. Die kwam niet.

Wel nog het slotakkoord van ESTO. Een kwartier voor tijd bepaalde Jordi Tuithof met een voor hem kenmerkende soloactie de eindstand op 0-4. ESTO wacht nu af of Hillegersberg en AGE-GGK nog fouten maken tijdens de nog in te halen wedstrijden op 6 en 9 mei.

Foto: André van Egdom
Een kopkans voor Job van Welie
esto