Logo ESTO BodegravenAl na een kwartiertje kwam ESTO op achterstand tegen ROAC. Een diepe bal naar de tweede paal werd genadeloos afgemaakt en de paarshemden uit Rijpwetering lieten zien hoe je een…

kansje kunt benutten. Tien minuten later viel hun uitstekende rechtsbuiten uit na een goede balaanname en een slechte landing.

ROAC leek enigszins aangeslagen en zakte terug. Dat deden ze heel degelijk waardoor het voor ESTO nauwelijks lukte het doel te vinden. Toch waren er goede kansen om voor de rust op gelijke hoogte te komen. Het bleef echter 1-0 en beide ploegen waren gelijkwaardig waarbij ROAC wat zelfverzekerder voetbalde en slim afwachtte wat er uit het vele balbezit van ESTO ging ontstaan.

Direct na de aftrap moest Joey Anker een doorgebroken speler weerhouden van een tweede tegendoelpunt. Een zucht ging door de ESTO-gelederen. De mogelijkheid toch nog tenminste een punt uit de wedstrijd te slepen, bleef aanwezig tot de 70e minuut. Toen viel opnieuw een diepe voorzet bij de tweede paal. De bal werd teruggekopt en afgerond tot de 2-0. De wedstrijd leek gespeeld en in de 80e minuut ging de 3-0, na nog een eerste redding door Joey Anker, in de touwen voor de einduitslag.