Logo ESTO Bodegraven Al direct na de aftrap nam ESTO een verdedigende stelling in. In de twaalfde minuut scoorde thuisploeg KDO uit een corner toch vrij snel de 1-0. ESTO behield daarna…

haar verdedigende positie om niet verder op achterstand te komen. Dat lukte tot de rust en het bleef 1-0.

Na rust werd door ESTO vanuit het middenveld goed opbouwend gevoetbald. KDO zakte terug en loerde met haar ijzersterke vleugelspelers op een counter. Even later mocht KDO de handjes dichtknijpen op een schot van Bos dat werd gestopt door de keeper die zo de gelijkmaker voorkwam.

Het neerhalen van Jesper den Besten en een handsbal binnen de ‘zestien’ werden beiden niet als overtreding beschouwd door de scheids. Uiteindelijk viel uit een counter in de 70e minuut de 2-0.

Daarna ging de strijd gelijk op. Echter opnieuw een counter van KDO was de genadeslag. Binnen het stafschopgebied werd een KDO-speler gevloerd, een gele kaart en een penalty waar Anker nog met de vingers aan zat bracht de 3-0 voor de ploeg uit De Kwakel.

De eer voor Esto werd gered door Den Besten die uit een voorzet van Egic de bal vervolgens diagonaal in de touwen schoot: einduitslag: 3-1.

Foto: Han Koevoets

ESTO kwam te kort tegen KDO
esto