De Goudse tegenstander ONA, dat dit jaar 100 jaar bestaat, kwam iets te kort ten opzichte van ESTO. Oorzaak was ook de nadrukkelijk aanwezige en veel pratende scheidsrechter, waardoor het spel soms onnodig lang stil lag. Er waren maar weinig kansen voor beide ploegen. ONA maakte teveel fouten in de opbouw en ESTO liep vast op de stugge Goudse verdediging. De 0-0 stand bij de rust was terecht.

Na de thee hield het verdedigingscollectief van ESTO goed stand. Toen Jesper den Besten zich na een uur in het Goudse strafschopgebied pingelde, werd hij gevloerd en ging de bal op de stip. Wouter-Jan Bos wist hier wel raad mee en zette de thuisploeg op een verdiende 1-0 voorsprong. Furieus zochten de bezoekers daarna de aanval richting de gelijkmaker en kwam er spanning in de wedstrijd.

De snelheid van Bodegraafse uitbraken, waarbij de balvaste spits Jordy Romijn altijd aanspeelbaar was, leverde vijf minuten voor tijd de 2-0 voorsprong op. Wouter-Jan Bos kon vrij aanlopen en onhoudbaar de pot op slot gooien. Deze overwinning is heel belangrijk om te voorkomen dat ESTO in de nacompetitie belandt.

Foto:  Han Koevoets – Een ONA-speler houdt de bal klem, zodat Wouter-Jan Bos er niet bij kan