Vrijdagavond is in het Stadsmuseum een bijzondere tentoonstelling geopend. Bekende Woerdenaren vertellen het persoonlijke verhaal bij de door hen gekozen objecten.

Het plan om bekende stadsgenoten hun lievelingsschilderij of kunstvoorwerp tentoon te stellen, was oorspronkelijk het idee van Hans Goedicke, een van de leden van de vrienden van het Stadsmeuseum. Het idee sprak museummanager Arja Veldhuizen bijzonder aan en uiteindelijk resulteerde dit in een nooit eerder getoonde expositie van kunst uit dertig Woerdense huiskamers.

Acteur Bram van der Vlugt, YouTuber Noah Zeeuw, cabaretière Kiki Schippers, burgemeester Molkenboer, slager Gineke van Kesteren en nog vele anderen kozen een favoriet kunstwerk.

In de tentoonstelling kunnen bezoekers de kunstwerken bekijken, terwijl er de bijbehorende filmpjes wordt afgespeeld op een tablet en krijgen de kunstwerken extra aandacht door de persoonlijke verhalen.

Ede tentoonstelling is een variatie van straatfotografie, schilderijen, beelden en glasblaaswerk, zoals burgemeester Molkenboer in zijn openingswoorden zei: “Een openbaring van uiteenlopende kunstenaars met verhalen om te weten, gezien en gehoord te mogen worden”. Stephnie Rompa zorgde voor de inrichting, samen met Mylene Muis die de deelnemers interviewde

Foto’s: Henk Wit