De voetballers van VV Montfoort mochten zaterdag aantreden tegen VVGZ uit Zwijndrecht. Vooraf waren de verwachtingen hoog gespannen onder het publiek…..

ook al omdat de oranjehemden een prima doordeweekse wedstrijd had gespeeld tegen hoofdklasser De Meern.

Echter, het niveau was deze keer niet altijd eerste klasse waardig. Montfoort werd in de eerste helft meer en meer de bovenliggende partij maar kwam niet echt tot grote kansen. Met een 0-0 ruststand wist iedereen dat het beter moest in de tweede helft. Het spel bleef daarna moeizaam, maar de thuisclub kreeg wel enkele mogelijkheden.

In de laatste minuten kwam de 1-0 van Van Baal op het scorebord te staan en de fans stonden in vuur en vlam. Voor Montfoort was het nu zaak om de blessuretijd uit te spelen om de punten in eigen huis te houden.

VVGZ kwam nog één keer via een scrimmage dichtbij het doel van goalie Vianen, die de bal van dichtbij op zijn benen kreeg geschoten. Even later floot scheidsrechter Vink voor de laatste maal en kon er een feestje worden gevierd.

Toen ook nog bleek dat concurrenten Sliedrecht, Heerjansdam en Nieuw-Lekkerland punten hadden laten liggen, werd het voor Montfoort een fantastische zaterdag.