Logo Polsstokverspringen2 Komende zaterdag organiseert de Fries fierljepvereniging It Heidenskip voor de dertigste keer de Nationale Fierljep Manifestatie. In vijf categorieën wordt er dan gestreden…

om de gouden zilveren en bronzen hangers.

De Nationale Fierljep Manifestatie is één van de meest prestigieuze wedstrijden van Nederland. Van heinde en verre komen de nationale en een aantal internationale toppers naar It Heidenskip om te strijden voor de hoogste trede van het ereschavot.

De wedstrijd is opgebouwd uit voorrondes en een finale. Door in de voorronde een bepaalde limiet te springen kan de ljepper zich plaatsen voor de finale. Voor de eindstrijd plaatsen zich de beste 18 senioren, 18 junioren, 9 dames en 9 jongens. 

De topspringers van Nederland zijn in een bloedvorm. De favoriete senioren Erwin Timmerarends uit Montfoort en de Workumer Nard Brandsma hebben in de afgelopen wedstrijden laten zien dat ze ver kunnen springen.

Ook bij de Jongens wordt het een spannende strijd. Nederlands recordhouder en regerend Jongens NFM kampioen Reinier Overbeek krijgt dit jaar wellicht geduchte tegenstand van de Friese toppers.

Na de finale mogen alleen de allerbeste fierljeppers het ereschavot beklimmen om de gouden, zilveren of bronzen hanger in ontvangst te nemen.

Foto: Nationale Fierljep Manifestatie
springen