Logo OudewaterFC Oudewater reisde naar Houten en deed iedereen versteld staan van een flitsende start. Met een spervuur van schoten op het Houtense doel gaf FC Oudewater een veelbelovend…

visitekaartje af. Dat kreeg echter geen vervolg. Het leek eerder of de Oudewaternaren al hun energie al opgebruikt hadden. Opgelegde kansen werden slecht benut.

Na een klein kwartiertje begon het spelbeeld te veranderen, eerst schoot Houtenaar Polman keihard richting een doelpunt, maar er zat echter nog een Oudewaters lichaam tussen om het gevaar te keren.

Een volgende waarschuwing van Chahider verdween rakelings naast het Oudewaterse doel. Diverse malen moest de Oudewaterse keeper zijn doel uit komen om een doorgebroken Houtenaar het scoren te beletten. Miskleunen van de bezoekers en uiteindelijk ook van hun doelman zelf leidden binnen een stief kwartiertje tot een 4-0 stand.

Meer aanvallend begon FC Oudewater aan de tweede helft, maar het geloof in eigen kunnen leek weg. Kort daarna was het weer prijs, 5-0 voor Houten. Sven Rietveld die net Oudewater’s aanvoerder Venhof had vervangen zorgde nog voor een tegendoelpuntje, maar daarmee was de eer niet gered. Met 5-1 werd de thuisreis aanvaard.