Logo FC OudewaterMet man en macht trachtten de voetballers van Rijnstreek zaterdag in Nieuwerbrug de storm van FC Oudewater te keren. Toch werd het al in de vijfde minuut 0-1 door Nick van…

den IJssel. Eén van de weinige keren dat de Nieuwerbruggers over de middenlijn kwamen was het direct prijs. Zaal krulde in de 21e minuut een vrije trap rond de muur en de doelman: 1-1. In de 34e minuut verraste Kautz de doelman met een lob: 1-2 en deed dit twee minuten later nog eens dunnetjes over: 1-3. Yvar Veldkamp mocht in de 38e minuut net over het midden een vrije trap nemen, hij slingerde de bal hoog voor en doelman de Ruyter leek het een en ander simpel te controleren, maar tot ieders verbijstering glipte het leder door zijn handen: 2-3. In de 44e minuut knalde Laurens de Vor van afstand op de lat, de terugspringende bal was voor Gijs Kautz die daarmee zijn hattrick voltooide: 2-4.

In de tweede helft was de weerstand van Rijnstreek wel gebroken en Oudewater prikte er nog vier in (waaronder de vierde van Gijs Kautz) en bepaalde daarmee de eindstand op 2-8. Door puntverlies van Rohda staat FC Oudewater nu alleen bovenaan.