Logo OudewaterWaar FC Oudewater vooral onrust trachtte te stoken door het hart van de Pijnacker-verdediging, zochten de DSVP-gasten het bij voorkeur in de ruimte en via de vleugels.

Halverwege het eerste bedrijf kwam FC Oudewater tot een drietal mogelijkheden op rij.

Eerst een schotpoging van Bart Griffioen, maar aansluitend dwong Menno Venhof de doelman van DSVP tot een fraaie redding. Twee minuten later een kopbal van de Oudewaterse aanvoerder na een voorzet van middenvelder De Goeij. De wedstrijd werd steeds levendiger en opener.

Blessures voor Griffioen en De Goeij leverden een gele kaart op voor DSVP. De thuisploeg had voor de theepauze nog een slotakkoordje in huis, maar doelman Remco Rietveld redde koppend buiten de zestien en was paraat bij een kopbal van DSVP.

Het was voor de bezoekers een mooie opsteker dat Bart Griffioen al snel na de hervatting een doelpunt scoorde via een door Venhof genomen vrije trap, die op de lat belandde: 0-1.

DSVP grossierde daarna nog even in overtredingen en kaarten. De Oudewaterse defensie liet zich niet meer verrassen, kreeg Niek Sluijs als extra slot op de deur en kon van afstand zien hoe Joost Miltenburg na een prachtige combinatie met Menno Venhof de wedstrijd definitief besliste: 0-2.