Logo OudewaterFC Oudewater voetbalde zaterdag in en tegen Aarlanderveen. Bijna de gehele eerste helft was er sprake van eenrichtingsverkeer naar het doel van Aarlanderveen. In de dertiende minuut…

was het prijs, een vloeiende combinatie tussen Menno Venhof en Gijs Kautz deed de bal voor de voeten van Tim Goes belanden en de 0-1 was een feit. In de 29e minuut werd een fraaie combinatie tussen Menno Venhof en Gijs Kautz door laatstgenoemde afgerond: 0-2. Kort voor de rust was het wederom het illustere duo Kautz/Venhof dat aan de basis stond van het derde Oudewaterse doelpunt, de afmaker was weer Tim Goes: 0-3 in de 39e minuut.

Nadat Gijs Kautz eerst nog de 0-4 kon laten aantekenen in de 56e minuut pikte de razendsnelle invaller Lekan Adekanye zijn doelpuntje mee: 1-4 in de 65e minuut. Dit hadden er best nog wel meer kunnen worden, maar tot drie keer toe was de heldhaftige doelman de Ruyter er als de kippen bij om dit te voorkomen. Toen had trainer Harry Akkermans zoiets van tot hier en niet verder, zijn tactische ingreep bleek de juiste te zijn. Menno Venhof bepaalde de eindstand op 1-5 in de 90e minuut.