Vuurwerk had de Reeuwijkse aanhang in bezit en dat werd na gebruik ook de opmaat naar een onstuimig begin van hun uitwedstrijd in Oudewater. Zes minuten hadden de bezoekers nodig om een marge te creëren die bij het laatste fluitsignaal nog steeds toereikend was om met veel bombarie hun feestje te vieren. Spits Joep van Keulen fungeerde al na 4 minuten spelen als de man met de hamer die Oudewater de eerste klap toebracht. Hij verscheen -keurig weggezet- alleen voor doelman Bart Meuleman en koos de goede hoek; 0-1. Nog geen twee minuten waren er verstreken of hij herhaalde zijn kunstje. Nu was hij in de lucht de Oudewaterse verdediging te slim af en bij de tweede paal staand kopte hij uit een hoekschop van links de tweede treffer in; 0-2.

Ook het doelpuntenaantal werd nog voor de rust opgekrikt. Aanvoerder Menno Venhof profiteerde van een verdedigingsfout na een vrije trap en joeg de bal in de touwen; 1-2. De Oudewater-aanhang slaakte een zucht van verlichting.

De Reeuwijkse coach Van Es bracht na de hervatting twee verse krachten in en liet zijn spelers volharden in het vroegtijdig ingrijpen in de Oudewaterse opbouw. De beste mogelijkheden bleven voor de gasten en in de 54e minuut -na een gele kaart voor Joost Miltenburg- sloegen zij opnieuw toe. Nu sloeg een als voorzet aan te merken bal over de handen van Bart Meuleman in de binnenzijde van het zijnet vlak achter de paal in; 1-3. De marge was weer twee en bij nader inzien was de wedstrijd toen gespeeld.

De Volgende wedstrijd voor FC Oudewater is op Zaterdag 14-3 in Aarlanderveen om 14:30