Logo Oudewater FC Oudewater voetbalde zaterdag uit tegen Hazerswoudse Boys, de nummer twee van de ranglijst. Bart Griffioen had al in de vierde minuut de openingstreffer…

op zijn schoen. Pas in de 22e minuut kwam Hazerswoudse Boys voor het eerst in het strafschopgebied van FC Oudewater en het was gelijk raak: 1-0. In de blessuretijd van het eerste bedrijf kwamen de bezoekers toch nog langszij toen Gijs Kautz een vrije trap in de doelmond plaatste en Menno Venhof koppend zijn opponent Bart Sol en doelman Van Dijk verschalkte: 1-1.

Hazerwoudse Boys kwam vol strijdlust de kleedkamer uit maar de wedstrijd behield het open karakter met mogelijkheden over en weer. Het duurde tot de 76e minuut voordat er een treffer viel. Een onschuldig uitziende vrije trap van Djardo Boele vond zijn weg naar de binnenzijde van het zijnet en werd door niemand aangeraakt: 1-2.

De opluchting over het resultaat won het uiteindelijk van de tevredenheid over de wijze waarop de drie punten werden binnengehaald. Door dit resultaat komt Oudewater zes punten los van Hazerwoudse Boys.

Foto: Website FC Oudewater
Gijs Kautz van Oudewater in actie
10 oudewater