Gegeseld door wind en regen knokte de Oudewaterse ploeg een uur lang voor een goed resultaat. Het eerste half uur was duidelijk voor de Waddinxveners die binnen een kwartiertje met 2-0 voorstonden door fouten in de Oudewaterse verdediging.

Trainer Akkermans greep hierna in door een andere verdediger op te stellen. Dat leek te werken, bij een vrije trap, genomen door La Lau, ging de Waddinxveense doelman behoorlijk in de fout en De Vor was er als de kippen bij om de 2-1 tegen de touwen te werken.

Vele pogingen tot het scoren van de gelijkmaker strandden voortijdig. Be Fair was tot dan toe slechts sporadisch op de Oudewaterse helft van het veld te vinden, maar als dat gebeurde was het ook meteen gevaarlijk.

Be Fairspeler Rijnsdam mocht dan een kans missen, zijn maatje Kok wist er wel raad mee door koelbloedig het gestuntel van FC Oudewater af te straffen met de 3-1.

Het door iedereen verwachte doelpunt viel dus wel, maar aan de overzijde van het veld. Vlak voor tijd tekende invaller Tim Goes voor de 3-2, maar meteen wreef Waddinxveen de Oudewaterse pech er extra in door de 4-2 te scoren.