Logo OudewaterEen van de toppers uit de eerste klasse was de tegenstander van de Oudewaternaren in de strijd om de KNVB-beker. Heinenoord uit Rotterdam bivakkeert in hun competitie momenteel…

op de derde plaats. Gezien het klassenverschil op papier waren de Oudewaterse verwachtingen bepaald niet hoog gespannen. Naarmate de wedstrijd vorderde kwam er langzaamaan wat hoop in de Geelbuikse harten, want er was maar weinig te merken van grote verschillen.

Al snel werd de strijdwijze van Heinenoord duidelijk, met lange ballen werd geprobeerd om de snelle buitenspelers te bereiken, de meeste passes kwamen vaak goed aan, maar de Oudewaterse defensie had er goed het oog in. Een niet bestrafte handsbal van Heinenoord, waardoor de bezoekers vrije doorgang kregen, was de aanleiding tot het eerste doelpunt: 0-1. Vervolgens ging het snel, de 0-2, een own-goal 0-3 en vijf minuten voor tijd werd ook de 0-4 een feit. Als FC Oudewater gewoon wat mazzel had gehad was de einduitslag iets leuker geweest, nu was die geflatteerd.