Logo Oudewater Het doel van de Oudewaternaren was de derde periode opeisen en dat staken ze niet bepaald onder stoelen of banken tegen Leiden. FC Oudewater opende al snel…

de score: Rechterspits Milan Hesari plaatste de bal via doelman Van der Meulen over de doellijn: 1-0. Even later, na een lobpoging van Van Sprundel alsmede een kopbal van Niek Sluijs, tekende Simon LaLau voor het mooiste doelpunt van de partij. Hij nam de bal in een keer op de pantoffel en joeg het leder vanaf de rand van de zestien in de bovenhoek: 2-0. Bart Griffioen zette na 21 minuten spelen de 3-0 op het scorebord. Genieten geblazen voor FC Oudewater.

Ook in de tweede helft, met o.a. drie wissels in het veld, was het spel aardig om naar te kijken. De Leidse gasten kwamen over de gehele wedstrijd tot slechts drie kansjes, die door de Oudewaterse verdediging of door doelman Remco Rietveld om zeep werden geholpen.

Een verkeerde terugspeelbal in de Leidse defensie leverde Menno Venhof een buitenkansje op: 4-0. Na een kopbal nabij de tweede paal, na een voorzet op maat van Hesari, bracht Van Sprundel als doelpuntenmaker de 5-0 binnen en daarmee was de strijd voor de rode lantaarndrager overduidelijk gestreden.

Foto: website FC Oudewater
Blijdschap na alweer een goal
oudewater