Logo Oudewater Voor het eerst in de Oudewaterse voetbalgeschiedenis was de Leidse Studenten Voetbalvereniging LSVV’70 te gast op het Markveld. Al in de tweede minuut had Björn Stalvord…

de score geopend. Na 12 minuten rondde Tim Goes een actie af met 2-0 en nog voor de rust zette middenvelder Martijn de Goeij zijn ploeg op 3-0.  De Leidenaren wisten wel enkele keren in de buurt van het heiligdom van de Oudewaterse keeper te komen maar meer dan een afgekeurde treffer leverde dat niet op. Zes minuten na de thee joeg Bart Griffioen de bal hoog in de touwen en kon de 4-0 op de kaart worden gezet.

Toen Niek Sluijs na 58 minuten een doorbrekende speler tegen de grond werkte, was de scheidsrechter resoluut: een rode kaart voor Sluijs. In aanvallende zin bleef de thuisploeg domineren. Een inzet in het zijnet na 71 minuten en een doelpunt in de 80e minuut waren voor Oudewater hachelijke momenten. Verder dan 4-1 kwamen de gasten niet en door het betere veldspel van de thuisclub creëerden de gastheren ook met z’n tienen nog een reeks aan mogelijkheden om de score verder uit te bouwen.

Foto: Website FC Oudewater
FC Oudewater ruim langs de Leidse studenten
LSVV70