Logo OudewaterDe voetbalwedstrijd tussen FC Oudewater en Gouda kwam zaterdag in Oudewater pas op gang nadat de geagiteerde rechtsachter van Gouda dusdanig van de kook was geraakt dat…

hij een kopstoot-achtige beweging in de richting van Martijn de Goeij maakte. De arbiter bestrafte dit na enig beraad met een gele kaart. Maar pas in de 39e minuut werd de score geopend door Menno Venhof die een vrije trap van 18 meter langs de muur in de rechterbenedenhoek schoot: 1-0.

In de eerste negen minuten van het tweede bedrijf sloegen de Gouwenaars tweemaal toe. Het duo Ouahabi had een afdoend antwoord op weifelachtig wegwerken van de Oudewater-defensie: 1-1 in de 47e minuut en Hans Vergoed plaatste zeven minuten later de bal van zeker 20 meter gevoelvol over en langs De Ruyter: 1-2. Nog geen minuut later mocht Gijs Kautz een strafschop nemen na een overtreding op Venhof: 2-2.

In de 84e minuut schoot invaller Nick van den IJssel de bal met de buitenkant van de voet in de kruising van paal en lat: 3-2. In blessuretijd deed hij het nog eens dunnetjes over met een lob over doelman Steven Hageman. Via de onderkant van de lat stuitte de bal achter de doellijn: 4-2.