Logo Oudewater Om te promoveren naar de tweede klasse moest FC Oudewater het in de finale van de nacompetitie opnemen tegen VELO uit Wateringen. De score voor FC Oudewater…

werd een kwartier na de start geopend door Wouter van Sprundel. VELO-er Dubbeld pakte net daarvoor de eerste gele kaart (van in totaal negen). VELO had intussen wel een overwicht in de wedstrijd.

In een paar minuten tijd kregen de Groen-Roden Wateringers maar liefst zes corners, maar niet één keer kwam FC Oudewater-goalie De Ruyter serieus in gevaar. Ook de thuisclub werd getrakteerd op twee gele kaarten. Na een mislukte penalty voor VELO kon de fusieclub opgelucht adem halen en met een 2-0 voorsprong werd het rust.

FC Oudewater wilde meer, was zelf gevaarlijk, maar moest toch aanzien dat VELO twee keer scoorde, waarvan één goal in de 95e minuut. Dat werd dus verlenging.

Uiteindelijk de doodsteek voor FC Oudewater, want een rode kaart betekende een man minder en zagen de gastheren in zes minuten tijd de wedstrijd uit handen glippen met een 2-3 en 2-4. FC Oudewaternaar Joost Miltenburg wist er nog 3-4 van te maken, maar uiteindelijk werd het 3-5 en blijft FC Oudewater teleurgesteld in de derde klasse spelen.

Foto’s: Website FC Oudewater
oudewater
oudewater1