Logo OudewaterVoetbal is een bezigheid met vele facetten. Fysieke kracht is er daar een van. Tijdens de wedstrijd waarin Van Nispen alsnog de tweede periode op zijn naam bracht, was…

lichamelijke kracht uiteindelijk de doorslaggevende factor. De mannen uit De Zilk waren stuk voor stuk uit de kluiten gewassen en gebruikten die kracht ook. Verdedigend beslisten ze veel duels in hun voordeel nadat zij de grenzen die scheidsrechter Westenbroek stelde, hadden ‘verkend’.

De bezoekers produceerden al na negen minuten de openingstreffer: 0-1. De wedstrijd werd terstond een stuk levendiger en de duels heviger, maar doelpunten? Ho, maar.

Twee wissels wegens blessures en evenzovele omzettingen noopten de bezoekers tot nog meer accenten op de verdedigende activiteiten. Dat was ook nodig doordat FC Oudewater met veel inzet en werklust uit de kleedkamer was gekomen. Maar Michel Pol boorde de FC Oudweaterhoop de grond in met een treffer: 0-2.

Tussen al deze acties door hield Van Nispen de verdedigers van de thuisploeg lekker bezig en verschaften daarmee hun makkers de mogelijkheid even op adem te komen. Maar dat niet alleen. Toen Jeffrey Koemans een strafschop benutte (0-3) was de strijd getreden, zeker toen Menno Venhof zijn ‘pingel’ gestopt zag worden.