Voor de zesde maal dit seizoen verloren de Oudewaternaren een uitwedstrijd met 2-1. Nu tegen het met degradatie bedreigde FZO uit Zeist. Door deze nederlaag kan een plaats in de nacompetitie wel worden vergeten.

De Zeister doelman Plazier kon al meteen aan de bak op een inzet van Rijsbergen. Daarna zorgden de degradatiekandidaten vaak voor gevaarlijke momenten. De snelle Zeister spits Van Veldhuyzen had succes, nadat er voor een overtreding tegen Mike Snel niet werd gefloten en FZO de ontstane overtalsituatie uitbuitte. Oog-in-oog met De Ruijter maakte Van Veldhuyzen zijn faam waar: 1-0.

De thuisclub werd lange tijd op de eigen helft gehouden, maar dat leverde risico’s op door de snelle Van Veldhuyzen. Na een gele kaart voor Boele brak de rust aan. Griffioen werd na de pauze vervangen voor Baas om zo meer grip op de wedstrijd te krijgen.

Helaas was een taxatiefout van Djardo Boele in de 51e minuut de oorzaak van het tweede Zeister doelpunt. Tien minuten voor tijd gaf trainer Akkermans het signaal voor een alles-of-niets-slotoffensief. Dat leverde een mooie treffer op van Goes die een vrije trap in de verre hoek krulde: 2-1. Maar dat was het dan.