Logo OudewaterDe beide Oudewaterse vleugelverdedigers tekenden in het duel om de beker al in de zesde minuut voor de openingstreffer tegen het bezoekende Linschoten. Djardo Boele deed het…

voorbereidende werk en Walter van der Neut schoof beheerst binnen: 1-0. Mede dankzij een schitterende redding van doelman Borst bleven tot aan de eerste drinkpauze verdere doelpunten uit. FC Oudewater heerste op alle fronten, maar liet het in de afronding vooralsnog afweten.

Nadat de Linschotenaren hun eerste hoekschop hadden genomen, counterde de thuisploeg op het half uur naar het tweede doelpunt. Ivo Anbergen legde af op Bart Griffioen en die deed wat er van hem verwacht werd: 2-0. Zeven minuten later slalomde dezelfde Griffioen langs de achterlijn en moest Borst er opnieuw aan geloven: 3-0.

Aan Oudewaterse zijde werd hierna het bezitten van de bal heilig verklaard. Het had slechts tot gevolg dat de Linschotenaren moedeloos raakten. Na rust had Linschoten nog minder in te brengen en de score liep zelfs op tot 8-0. Opvallend was het optreden van Benjamin Borst, deze Linschoter veldspeler stond bij gebrek aan doelmannen in het doel en ondanks de vette nederlaag bleek hij de beste speler bij de bezoekers en wist hij een nog grotere blamage te voorkomen.