Logo Oudewater De bezoekers uit Zwammerdam hadden de punten hard nodig en werden in Oudewater op hun wenken bediend, de fusieclub speelde ver onder de maat.

Een excuus daarvoor was dat er een lange lijst geblesseerde spelers was. Al in de tweede minuut wisselde middenvelder Simon LaLau een ‘applaus’ opleverende schijnbeweging af met het inleveren van de bal aan een tegenstander.

FC Oudewater creëerde weliswaar een optisch veldoverwicht maar was onmachtig om ook maar iets te creëren in het doelgebied van Zwammerdam. De uitvallen van de Zwammerdammers oogden daarentegen een stuk gevaarlijker en waren bovendien talrijker. In hachelijke situaties kwam de thuisploeg een aantal keren goed weg.

Toch wist Zwammerdam voor de pauze de bal onhoudbaar in het Oudewaterse doel te schieten. Pas aan het einde van de wedstrijd werd volop geschoord, maar alleen door de Zwammerdamse aanvallers die vlak voor tijd FC Oudewater trakteerden op nog eens drie tegentreffers.

In de eindstand kwam de thuisclub door dit resultaat op de vierde plaats. In de derde periode zijn de 17 punten die een tweede plek opleverde voldoende om een gooi te wagen naar het tweedeklasserschap via de nacompetitie.

Foto: website vv Zwammerdam
Druk op het Zwammerdam-doel
oudewater