Logo Voetbal 5 Na een kwartiertje kwam de thuisploeg een beetje in het ritme en scoorde Bart Griffioen de 1-0. Vanaf de aftrap produceerde VVL via Bram Elenbaas de 1-1.

Door middel van snel druk zetten werd het de Linschotenaren daarna moeilijk gemaakt. Een inzet van Tim Goes werd op het laatste moment door VLL-er Van Eyk van de lijn gehaald, maar na een prachtige combinatie kon Mike Rijsbergen de voorsprong aan laten tekenen: 2-1. Roy de Jong zorgde een kwartier voor rust voor 3-1 en een poeier van Mike Rijsbergen werd op fraaie wijze door doelman Doornebal uit de hoek geranseld.

Oudewater begon opgewekt aan de tweede helft, maar pas in minuut 56 was het pas weer raak. Bart Griffioen rondde vakkundig af: 4-1. Tekenend voor de onmacht van VVL was dat de ploeg pas na 57 minuten voetbal de eerste hoekschop mochten nemen. Daarna liep de score plotseling op tot de dubbele cijfers: Tweemaal Bart Griffioen en driemaal Wouter van Sprundel met tussendoor nog een treffer van Rijsbergen en Linschotenaar Gijs Mink (weer vanaf de aftrap!) brachten de eindstand op 10-2 voor de Fusieclub Oudewater. Een hard schot van Blankenburgh werd nog gepareerd door keeper Doornebal, maar daar bleef het bij.

Foto: Website FC Oudewater
fc oudewater