Een beroerdere start tegen de nummer één in Wijk bij Duurstede was niet denkbaar: een snelle openingstreffer voor CDW-er De Wit: 1-0. Joost Miltenburg wilde de zaak terstond rechtbreien, maar vond een verdediger op zijn pad naar het Wijkse doel. Er ontwikkelde zich een gelijk opgaande partij, waarin geen van beide aanvalslinies ook maar iets klaar wisten te spelen.

Het tweede optreden van Griffioen leverde een doelpunt op, hij ontdeed zich met grote snelheid van zijn opponent en zijn clubmaat Van den IJssel kon de 1-1 bijschrijven. Bij de vele hoekschoppen die hierop volgden, toonde verdediger Miltenburg zich nog de gevaarlijkste aanvaller. Hij kopte vijf minuten na de gelijkmaker op de lat boven Salih.

In de tweede helft leverde een aanval van CDW meteen een doelpunt op: Mulder haalde ter hoogte van de rand van de zestien uit en de bal verdween over de doellijn: 2-1. De jacht op de nieuwe gelijkmaker werd meteen in gang gezet, maar ondanks een wissel bleef het scoren uit. De hoop op een beter resultaat verdween pas bij het allerlaatste fluitsignaal van de scheidsrechter. Zonder punten kon FC Oudewater terug naar de heksenstad.

Foto: website FC Oudewater