Logo OudewaterDe enige nederlaag die de voetballers van FC Oudewater deze competitie leden was thuis tegen NSV’46 uit Noorden (7-0). Zaterdag was de return en ondanks het kampioenschap…

moest er wel revanche genomen worden. Gedurende de eerste helft viel er niet echt veel te genieten. In 2017 denken Gijs Kautz en Menno Venhof een penalty van Johan Cruijff en Jesper Olsen uit 1982 te kopiëren. Dit mislukte in de achtste minuut echter faliekant. Robin van Koert gaf in de 35e minuut met een strak schot de Oudewaterse doelman Kay van den Heuvel het nakijken.

Door een strafschop na een lichte overtreding kwam NSV in de 58e minuut tegen de verhouding in op 2-0. Toch leek het meer aanvallende spel van Oudewater te lonen. Na doelpunten van Menno Venhof in de 60e minuut en Gijs Kautz in de 76e minuut stond er 2-2 op het scorebord. Nog geen drie minuten later lag de bal echter alweer achter de Oudewaterse goalie en kort daarna werd gigantisch geblunder in de Oudewaterse verdediging afgestraft: 4-2.

Voor de statistieken was het Menno Venhof die op de valreep de zevende treffer van deze middag voor zijn rekening nam. Al met al een wedstrijd om snel te vergeten.