FC Oudewater heeft afgelopen zaterdag met ruime cijfers gewonnen , in een mat duel werd het 5-0 voor de ploeg uit Oudewater.

Rietveld opende de aanval via de linkerkant en deponeerde de bal op de pantoffel van medeaanvaller Van den IJssel. Met de rug naar het doel staande draaide deze in een beweging aannemend en schietend het leder tegen het vijandige net (1-0, 28ste min.) In de 35ste minuut was het weer raak, met opnieuw een voorzet van Rietveld waarbij dit keer linkerverdediger Jesper van der Zwart hard raak schoot (2-0). Een boogballetje van Simon La Lau eindigde nog in de grijpgrage handen van keeper Robbert Plug.

Bij een doelworsteling in het zestienmetergebied belandde de bal voor de schietgrage voeten van Menno Venhof, zijn schot was kogelhard (3-0, 67e min.) Bart Griffioen was de aangever bij het volgende doelpunt, Venhof toverde een uiterst fraai stiftballetje, de schrik voor iedere doelman, van zijn rechter en tekende voor 4-0 (78ste min.).

Oudewater liet Be Fair ruim een uur niet in hun spel komen en dat was ook een grote verdienste vandaag. Als kers op de taart kwam kort voor tijd een heuse hattrick tot stand, wie anders dan Menno Venhof maakte de 5-0 (82ste min.). Met nog een wedstrijd te gaan, op 20 november, kan alleen FC Oegstgeest de gang naar de eerste periodetitel nog verstoren. Nu eerst op naar Hellevoetsluis voor de beker.

Opstelling Oudewater: Bart Meuleman, Walter van der Neut, Jesper van der Zwart, Simon La Lau (Mike Rijsbergen), Ivo Anbergen, Nick van den IJssel (Tim Goes), Menno Venhof (Thomas Hoogeboom), Bart Griffioen, Sven Rietveld, Niek Sluijs (Nick Wiltenburg), Bob Appels (Sebastiaan Evers).