Logo OudewaterBinnen de minuut was het al bijna prijs in de wedstrijd tegen DOSC. Na de eerste afgedwongen hoekschop liep verdediger Joost Miltenburg de bal simpel binnen: 1-0. Het tweede…

Oudewaterse doelpunt viel in de minuut twaalf, een voorzet van Simon la Lau werd door Tim Goes achter doelman Denekamp gelepeld: 2-0.

Met regelmaat probeert Oudewaters’ aanvoerder Menno Venhof met slimme afstandsballen de Den Doldernaren te verschalken, maar moest zijn meerdere erkennen in hun jonge keeper. De Den Dolderse verdedigers hadden hun handen vol om niet te worden overlopen door de Oudewaterse aanvalsdrift.

Pogingen van de DOSC’ers Veldman en Kuijpers om het door Oudewater gedomineerde middenveld over te nemen strandden telkens weer. Met nog zo’n tien minuten te gaan in de eerste helft nam linksback Djardo Boele doelpunt nummer drie voor zijn rekening.

In de tweede helft werd matig verdedigen achterin bij DOSC, tien minuten voor tijd keurig afgestraft door Nick van den IJssel, zijn beloning was de 4-0. Balend hoorde keeper Van den Heuvel het eindsignaal aan, hij had nog net een tegentreffer moeten incasseren, waardoor de eindstand op 4-1 kwam te staan.