Logo OudewaterDe Oudewaterse voetballers hadden in Doorn tegen DEV het beste van het spel en het wachten was op de eerste goal van de bezoekende club. In aanvallende zin kon de thuisclub niets…

verontrustends laten zien en was het wachten op de openingstreffer van FC Oudewater.

Dat die er niet kwam, was een wonder. Een breedteballetje van Griffioen werd gemist en ook de vier hoekschoppen die de fusieclub mocht nemen. Op driekwart van de partij viel de 0-1 toen de Oudewaterse buitenspelval een momentje haperde.

Trainer Akkermans besloot daarop de licht geblesseerde Menno Venhof aan te laten treden. Die leek vier minuten later de gelijkmaker binnen te koppen, maar weer stond de Doornse keeper in de weg. In de 75e minuut viel de 2-0 voor Doorn.

FC Oudewater weigerde zich hierbij neer te leggen. Daarop volgde de 2-1 van Sven Rietveld op aangeven van Van Sprundel. Opeens moest Oudewater verdedigend alle zeilen bijzetten. Twee gele kaarten van Lalau bracht het aantal Oudewaternaren op tien. Dat belette FC Oudewater niet om met veel energie voor een punt te gaan, maar de gelijkmaker leverde dat niet op. Na 95 minuten hield de scheids het voor gezien.