Logo OudewaterAl in minuut drie van de wedstrijd tegen Candia’66 uit Rhenen moest de Oudewaterse doelman uit zijn doel komen om een dreigend doelpunt te voorkomen. Het bleek uitstel van…

executie even later lag de bal toch in het net: 0-1. Het verdere spelbeeld was slordig: balverlies, te lang lopen met de bal en foutieve passes binnen de Oudewaterse gelederen. Tot overmaat van ramp scoorde Candia ook nog een tweede treffer.

Met twee wissels werd de tweede helft voortvarend opgepakt door Oudewater. Dat loonde, want uit een strafschop liet Venhof de 1-2 noteren. Na een uur passeerde invaller Van den IJssel zijn verdedigende man die de Oudewaternaar afstopte met een overtreding ten koste van een gele kaart.

De grensrechter van de Rhenenaren bedacht zich geen moment en pegelde de vlak voor hem liggende bal zo’n vijftig meter verder. Dit werd hem door de scheidsrechter niet in dank afgenomen en de grensrechter kon het veld verlaten.

Een zwevende kopbal van aanvoerder Menno Venhof betekende de welverdiende 2-2 voor FC Oudewater. Rijsbergen deed met 3-2 zijn duit in het zakje. Hierna was de Rhenense weerstand gebroken en legde Nick van den IJssel de kers op de taart met 4-2.