Logo voetbal 11FC Oudewater voetbalde zaterdag thuis tegen De Rijnstreek uit Nieuwerbrug. Hoe treurig is het als je eerste elftal met slechts tien spelers aan de aftrap kan beginnen. Tot de 42ste…

minuut speelde Rijnstreek met slechts tien man. Na diverse pogingen kon Menno Venhof in de zesde minuut de 1-0 op het scorebord zetten. Verdediger Niek Sluijs was degene die de 2-0 voor zijn rekening nam in de 18e minuut. Op het half uur was het weer Venhof die scoorde via een kopbal uit een corner: 3-0. Een voorzet van Sluijs belandde voor de voeten van Bart Griffioen: 4-0 in de 39e minuut.

Na 50 minuten was het de enige keer dat er een speler van Rijnstreek doorbrak op de Oudewaterse helft. Jeroen Hermans schrok er zelf een beetje van, maar zijn doorzetten werd beloond: 4-1. Er was een strafschop, na opzettelijk hands voor nodig om de stand op te vijzelen, Venhof 5-1 in de 57e minuut. Via een combinatie was het weer Venhof die de 6-1 voor zijn rekening nam in de 64e minuut.

Het laatste doelpunt kwam voor rekening van invaller Joost Miltenburg, die op de juiste plek stond en in de 70e minuut goed was voor de 7-1.