Logo OudewaterDe Utrechtse ploeg DVSU was voor de gastheren een totaal onbekende tegenstander. Al meteen maakte FC Oudewater duidelijk wat het van plan was, nl. domineren en aanvallen.

Met regelmaat verschenen de aanvallers van de thuisploeg binnen de ‘zestien’ van de Utrechters, maar dat leverde vooralsnog geen resultaat op. Ook verdediger Djardo Boele kwam tot vlak voor doelman McFadden, die uiteindelijk de strijd won.

Iets later speelde Bart Griffioen aanvoerder Menno Venhof aan die met een droge knal de 1-0 binnenschoot. Hoewel de Oudewaternaren dominant aanwezig bleven, troffen zij in doelman McFadden een tegenstander van formaat, een regelmatige sta-in-de-weg voor de fusieclub, maar na 25 minuten was het toch weer raak: uit een hoekschop kopte Ivo Anbergen de 2-0 in.

De tweede helft was een stuk minder aantrekkelijk om naar te kijken. DVSU kwam ietwat gemotiveerder uit de kleedkamer en met een aanvaller meer en lange ballen van achteruit poogden zij de Oudewaterse defensie te ontregelen, maar dat leverde uiteindelijk niets op voor de Utrechters. Na twee wissels bij de thuisclub was het in de 75ste minuut opnieuw raak: uit een corner scoorde Sjoerd Wiltenburg de 3-0 en had FC Oudewater de winst binnen.