Snelheid is een Oudewaters wapen, snel spel en snel scoren. Het is niet bekend of het een record is, maar een doelpunt produceren binnen 38 seconden is wel heel snel. De gasten uit Noordwijkerhout hadden het moeilijk op deze lekkere voetbal middag. Het werd uiteindelijk een aantrekkelijke pot voetbal onder de bezielende leiding van de Haagse scheidsrechter Wagner.

Wervelend was het begin dus. Natuurlijk kun je het eerste Oudewaterse doelpunt ook op het conto van de bezoekende keeper Lex van Rooijen schrijven, zijn poging tot uitverdedigen immers werd door de Oudewaterse aanvoerder Menno Venhof danig verstoord. Het opjagen loonde dus zeer snel (1-0, 38ste sec.). Herhaaldelijk rolden de aanvalsgolven op het Noordwijkerhoutse doel af, eerder genoemde doelman en de centrale verdedigers Jansen en Aartman hadden hun handen vol om het steeds weer dreigende gevaar af te wenden.

Thee met of zonder smaakje of gewoon Oudewaters water waren de ingrediƫnten die in de kleedkamer van de gastheren werden gebruikt. Het was in ieder geval genoeg om weer een razende start te creƫren, binnen 1 min. en 40sec. lag de bal weer in het doel van de tegenstander en weer was het aanvoerder Venhof die er voor tekende (2-0, 47ste min.). Hierna probeerde VVSB het over een andere boeg te gooien en een enkele keer waren ze ook dicht bij een tegendoelpunt, met name de nummer 11 Verver probeerde het door gebruik te maken van zijn snelheid. Een van de invallers was de pas 16-jarige Thomas Hoogenboom die zich probleemloos aanpaste. De punten bleven terecht in Oudewater, ze lieten net iets meer zien dan de overigens ook prima tegenstander VVSB.