Logo Edson BraafheidEdson Braafheid hield al enkele weken zijn conditie op peil bij FC Utrecht en die trainingsstage wordt nu definitief. De vleugelverdediger tekent een contract bij de Domstedelingen en…

keert daardoor terug bij de club waar hij van 2003 tot 2007 voor speelde. De in Paramaribo geboren ex-international kwam afgelopen seizoenen uit voor Lazio, maar speelde zelden.

Braafheid voldeed tijdens de voorbereiding aan de verwachtingen van trainer Erik ten Hag: “Edson kent de wetten van topvoetbal. Wij verwachten dat hij door zijn prestaties en houding deze vaak ongeschreven wetten overbrengt op de rest van de selectie. Door zijn spel en optreden in de voorbereiding zijn wij ervan overtuigd geraakt dat Edson de juiste man op de juiste plek is, waar andere jongens zich aan op kunnen trekken.”

Tafari Moore (19) speelt komend seizoen bij FC Utrecht in de Jupiler League. Het talent van Arsenal wordt voor één seizoen gehuurd. Moore was al enige tijd op proef bij FC Utrecht. “Sinds zijn stage in Nederland heeft Moore weten te overtuigen”, aldus coach en technisch manager Ten Hag op de clubwebsite.