Logo FC UtrechtMet ingang van het nieuwe seizoen gaat FC Utrecht een unieke samenwerking aan met het Universitair Medisch Centrum Utrecht (UMC Utrecht). Behalve dat FC Utrecht hiermee uiting geeft aan de wens…

om steeds meer de samenwerking met regionale partners op te zoeken, betekent deze samenwerking een verdere professionalisering van de (medische) organisatie. Dit geeft de Galgenwaardbewoners de mogelijkheid om snel te schakelen door korte lijnen met een medisch centrum/specialisten op steenworp afstand.

Vanuit het UMC Utrecht wordt sportarts Prabath Lodewijks gedetacheerd als hoofd van de medische staf. Daarbij wordt hij ondersteund door een medisch team van sportartsen die ons dagelijks terzijde staan onder supervisie van de professor dr. Frank J.G. Backx.
Deze ontwikkeling betekent dat de Domstedelingen afscheid nemen van de huidige sportartsen Niels Wijne en Simon Goedgebuure.
Niels Wijne is afgelopen negen jaar actief geweest als hoofd medische staf en Simon Goedegebuure is acht jaar werkzaam geweest als sportarts.