Logo voetbal 11Het EK-voetbalkampioenschap voor vrouwen is niet alleen voorbehouden aan stadion Galgenwaard, ook de Utrechtse binnenstad viert het feestje mee. Zo is de Domtoren… in rood-wit-blauw en oranje verlicht. Daarnaast is de stad aangekleed in EK-sferen en de Neude omgetoverd tot fanzone waar allerlei activiteiten voor de fans waren georganiseerd, waaronder een optreden van Wolter Kroes.

Zondagmiddag omstreeks drie uur vertrok de bus met de speelsters stapvoets vanaf de Neude naar het stadion. Daarachter veel fans die met deze Oranjeparade een lint vormden op de route naar de Galgenwaard.

Daar begon om zes uur, in het bijzijn van Koning Willem Alexander en Koningin Maxima, het EK met de aftrap van Nederland tegen Noorwegen. Het stadion stond zowat op zijn kop toen in de 66e minuut de Utrechtse Shanice van de Sanden uit een voorzet van Lieke Martens de dik verdiende en winnende goal tegen de touwen kopte. Voor wie geen kaartje had kunnen bemachtigen was het ook mogelijk om op een groot scherm op de Neude de wedstrijd tussen Nederland en Noorwegen te volgen en ook daar stond het hele plein bomvol enthousiaste Utrechters.