Fieke Koppers uit Harmelen heeft zich afgelopen weekend weten te plaatsen voor het NK schoonspringen dat gehouden wordt op 8 & 9 juni in Amersfoort. Was het in andere jaren zo dat er vier kwalificatiemomenten waren, waarvan de beste drie meetelden, dit jaar was er maar één moment om dit te doen. Het was dus alles of niks.

Fieke heeft er voor dit jaar voor gekozen om zich volledig te richten op de 1 meter, met daarbij de toren en het synchroonspringen. En op alle drie de onderdelen mag de Harmelense zich bij de beste zes van Nederland rekenen.

Op de toren heeft Fieke zich als tweede kunnen plaatsen, hiervoor moesten maar liefst acht sprongen worden getoond, allen met verschillende richtingen en moeilijkheidsgraad.

Samen met haar synchroonpartner Maaike plaatste Fieke zich als tweede voor de NK op de drie meter. Maaike, die vorig jaar stopte met schoonspringen, is begin mei weer gestart met trainen en de dames besloten om te kijken of ze zich samen weer konden plaatsen en dat is dus ook gelukt.

Foto: Facebook Fieke Koppes