Logo Schoonspringen Afgelopen weekend werd het NK schoonspringen gehouden in het mooie nieuwe zwembad de Amerena in Amersfoort. Een spannend weekend voor de 15-jarige…

Fieke Koppers uit Harmelen. Na twee jaar hard trainen om weer terug op niveau te komen maar – nog belangrijker – met als doel podiumplaatsen op het NK, was dit het moment van de waarheid.

De vrijdag begon gelijk goed, een prachtige tweede plaats bij de torenwedstrijden. Ook deze vrijdag waren de synchroon wedstrijden die Fieke meedeed met Meike Lanen. Een spannende wedstrijd waarbij de dames uiteindelijk samen naar een bronzen plak sprongen.

Zaterdag was de één meterplank aan de beurt en Fieke sprong bij dit nummer naar hele mooie derde plaats.

Zondag was tijd voor de drie meterplank wedstrijd. Na de altijd spannende voorronde vochten de eerste drie dames tijdens de finale een prachtige en verbeten strijd om de felbegeerde titel en ook hier mocht de Harmelense het ereschavot op voor de derde plaats.

Fieke mag trots zijn op het resultaat van afgelopen weekend, eenmaal zilver en drie keer brons. Een mooi uitgangspunt voor volgend seizoen.

Foto’s: Silvia Bos