Logo Polsstokverspringen5Zaterdag wordt een spannende dag voor de Hollandse polsstokverspringers, want dan vinden in Jaarsveld de Nederlandse Kampioenschappen Fierljeppen plaats. Het wordt als vanouds…

een strijd tussen de Hollandse polsstokspringers en de Friese fierljeppers.

Woensdagavond was er al een soort generale repetitie voor de Hollanders met als voordeel dat de Hollanders konden springen op de wedstrijdschans in Jaarsveld en alvast wat konden wennen.

Ook hier domineerden de drie kandidaat-winnaars van het NK: Jaco de Groot en Dymphie van Rooijen die woensdag weer eens van plek verwisselde met Wendy Helmes. Beide dames zijn aan elkaar gewaagd.

Bij de junioren is Ricardo Faaij een uitstekende kandidaat voor het kampioenschap, maar de kans is groot dat Richard van Bemmel zich de kaas niet van het brood laat eten. Beiden springen regelmatig meer  dan 18 meter.

Reinier Overbeek is een goede kanshebber bij de jongens. Hij steekt met kop en schouders boven de andere jongens uit en heeft al eerder meer dan 19 meter gesprongen. Maar ook van de Friezen is nog wel wat te verwachten, dus alle opties liggen open.  Om twee uur gaan de NK in Jaarsveld van start.