Logo Polsstokverspringen2Afgelopen zaterdag werden in Vlist de wedstrijden gehouden om De Samenwerking Bokaal, die vooral gingen om vorm te tonen. De toppers in de vier categorie├źn lieten weinig…

heel van hun concurrenten en maakten via de uitslagen vast bekend dat er met hen komende zaterdag bij het NK Fierljeppen niet te spotten valt. Woerdens topfavoriet voor de Nederlandse titel bij de heren, Jaco de Groot, zag zijn concurrenten Rian Baas uit Oudewater en Erwin Timmerarends uit Montfoort drie meter minder ver springen.

Bij de dames liet de Harmelense Dymphie van Rooijen Fabi├źnne Overbeek bijna twee meter achter zich. Opmerkelijk was de mooie derde stek voor Eline Duurkoop uit Woerden.

Haastrechter Ricardo Faaij bleef bij de junioren aan de kop op gepaste afstand gevolgd door Daniel Cluistra uit Haastrecht. Woerdenaar Bas van Leeuwen sprong naar het brons.

Reinier Overbeek was met 18.62 mtr verreweg degene die het verste sprong. Jelle Timmerman kon de man uit Benschop nauwelijks bedreigen, want de Linschotenaar noteerde 16.44 mtr. De lokale favoriet Chris Anker pakte op de valreep nog net de bronzen plak.